KREMÓWKA NA KRAKERSACH
2 duże paczki krakersów/ 1 duża ,1 mała wchodzi/
1 l mleka
3/4 szklanki cukru
4 żółtka
1 szklanka mąki
3 cukry waniliowe
1 margaryna
Na blaszkę dać folię aluminową lub papier do pieczenia poukładać krakersy
Zagotować 3 szklanki mleka z tłuszczem i cukrem .
Natomiast 1 szklankę mleka,żółtka mąkę oraz cukry waniliowe utrzeć i wlać na gotujące mleko.
Ugotować gęsty budyń i ciepły wylać na krakersy,
Wierzch nakryć kolejną warstwą krakersów.Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.
dodane na fotoforum:
blanca 2010-01-13
Pyszniutkie ciasto , dziękuję za przepis ,smacznego:)
beata71 2010-01-13
wspaniałe ciasto..:)))
halinag 2010-01-13
.krakersy mają nieco słonawy smak..............ale tego nie czuć w kremówce..
a zawsze pędzelkiem do ciasta zmiatam słony pyłek z ciastek
lucyna2 2010-01-13
Pyszne i jak widzę w miarę szybkie;))) zaznaczę sobie gwiazdką i razem z Pauliną zrobimy;] Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za przepis:)*
swiety 2010-01-13
:)
wesolla 2010-01-13
Dziękuję za przepis..
oolaa 2010-01-13
o uwielbiam. :D mniam.. mniam. :)
wyglada przesmakowicie.! :D
Pozdrawiam cieplutko. :)
ulcia34 2010-01-13
hmmmmmmmmm już spisany DZIĘKUJĘ miłej nocki
slawa1 2010-01-16
Już zaczynam robić ale z herbatnikami bo nie znalazłam krakersów,może się uda.Pozdrawiam.