Ten niepowtarzalny klimat wokół gorzelni w Windsor, można poczuć w powietrzu. Dedykacja dla Panów, którzy obchodzą dziś swoje święto….trzeba tylko wyostrzyć zmysł zapachu:):)
Moje miasto może pochwalić się kanadyjską whisky produkowaną w sposób ciągły od 1857 przez destylarnię Hiram Walker & Sons Limited.
Destylarnia J.P. Wiser's jest jedyną destylarnią w Ontario, w której produkcja odbywa się „od ziarna do szkła” i jest największą spośród wszystkich destylarni w Ameryce Północnej. Do dnia dzisiejszego proces opracowany przez założyciela Johna Philipa Wisera jest realizowany zgodnie z recepturą, przy użyciu tych samych metod i beczek z białego dębu, które były stosowane ponad sto lat temu. Ziarno użyte do produkcji pochodzi od rolników z Ontario, którzy uprawiają rośliny dla firmy od ponad czterech pokoleń. Destyluje się tutaj 180 000 litrów alkoholu co 24 godziny, produkując whisky, rum i wódkę.
dodane na fotoforum:
ricky 2020-03-10
Akurat nie jestem zwolennikiem mocnych alkoholi ale tylko pogratulować produkcji dobrego zapewne trunku.
davie 2020-03-11
Dobra propozycja dla delektujących się
whysky. Wyobrażam sobie jakie tam się
rozchodzą zapachy.
jairena 2020-03-11
- przyjaciele ze wschodu mawiają o tych co nie piją: albo balnyj /chory/ , albo swołocz :)
lasona 2020-03-11
Kapitalnie oddany klimat... Pozdrawiam
maria10 2020-03-11
........ pięknie opisałaś nam tą destylację..... prawie poczułam ten zapach..... :))))
styna48 2020-03-12
Tradycja , widocznie smakuje i warta zachodu. To miniaturowe opakowanie dla spróbowania zamawiam , hihihi.