Sa to udzce wieprzowe solone i suszone w wolnym powietrzu.Im dluzej lezakuja,tym sa smaczniejsze i oczywiscie drozsze.Nie zawieraja zadnych konserwantow,sa naturalne,sol i mieso.Te kubeczki widoczne na zdjeciu sa po to zeby tluszcz wytapiajacy sie z nich nie sciekal klientom na glowy.Dojrzala szynke umacnia sie na specjalnym stojaku i kroi sie cieniutko bardzo ostrym nozem.Hiszpanie sa bardzo dumni ze swojego jamona.
andula 2010-11-07
Bożenko, wyglądają apetycznie te szyneczki hiszpańskie, chociaż spotkałam się z opinią, iż Polska wędzona szynka jest najlepsza. Trudno mi dokonać oceny bowiem hiszpańskiej nie próbowałam.
Pozdrawiam w niedzielne popołudnie.
hanah 2010-11-07
Kwestia gustu i przyzwyczajenia.Mi z poczatku nie smakowalo,przeszkadzal mi nawet zapach ich wedlin,na dzien dzisiejszy zachwycam sie.Nasze podniebienie przyzwyczaja sie do smakow,potrzebujemy czasu.Jesli idzie o szynke polska,to musiala byc opinia polaka.Zreszta hiszpanie mowia,ze w zadnym kraju nie je sie tak smacznie jak w Hiszpanii.KAZDY CHWALI SWOJE.
stif56 2010-11-07
Pozdrawiam serdecznie..............:)
ewka67 2010-11-07
Uwielbiam tą szyneczkę....Ale problem z jej krojeniem też miałam....:)))A jedliśmy taką nóżkę ponad miesiąc....:))Pozdrawiam serdecznie....:))
olcia80 2011-02-26
jadlam i przyznam ze calkiem dobra :) kurcze ostatnio wszedzie mnie przesladuje hiszpania :) czyzby to znak ?!
pozdrawiam :)