Zapasy ryb wykorzystane

Zapasy ryb wykorzystane

miejsce w zamrażarce na świerze dorsze zrobione
-kotleciki rybne

dodane na fotoforum:

kris11

kris11 2010-01-18

Cóż to takiego ??

Oto przepis :
Jest to bardzo proste ,dno żaroodpornego naczynia smarujemy masłem , kładziemy filety ryby ( ja używałem już filetów sandacza , pstrąga , pangi , soli , miruny , dorsza) ryba nadaje smak , ważne by nie było ości ( przyjemniej jeść :) ) . Troszkę solimy , troszkę pieprzu . Filety smarujemy majonezem, warstwą około 1 cm i tak wstawiamy do piekarnika . Ja ustawiam na 170-180 stopni , jak się zarumieni , wystawiać z piekarnika , posypać zieloną pietruszką i podać z ziemniakami . Można też razem z ryżem upiec ( wcześniej ugotowanym ) , też jest smaczne , wtedy na ryz i ryby nakładamy majonez . Kwestia jest także majonezu , ja najczęściej używam kętrzyńskiego ( taki u nas jest ), on się pięknie rumieni , inne to różnie . Zwykle piekę około 1 godz. Smacznego

hanita

hanita 2010-06-19

Twój przepis wykorzystałam , zresztą nie tylko ja, pięknie, prosto, szybko i smacznie, o to chodzi - dzięki :)

dodaj komentarz

kolejne >