WCZORAJ MINĘŁA NASZA 34 ROCZNICA ŚLUBU CYWILNEGO,BO KOŚCIELNY BYŁ W GRUDNIU...ALE DZIEŃ BYŁ PRACOWITY,BO W DOMU REMONT:):):)
UPIEC BISZKOPT,A RESZTĘ TAK JAK NA DELICJĘ NA SPODZIE MAKOWO-KOKOSOWYM.
KREM:
3/4 litra mleka
2 budynie śmietankowe
3 łyżki cukru
2 galaretki brzoskwiniowe(lub cytrynowe.pomarańczowe,dowolny kolor)
2 galaretka agrestowe(dowolne kolory)
1 puszka brzoskwiń(lub inne owoce)-owoce pokroić na kostki
250 gr. masła
5szt. Żółtek
2 paczki ciastek Delicje
około 100-150gr. wódki(nie musi być może być sok z owoców)
WYKONANIE KREMU: z mleka budyniu i 3 łyżek cukru ugotować budyń i ostudzić. 2 galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 1- szklance przegotowanej wody i studzimy.250 gr masła ubić z 5- żółtkami żółtkami dodajemy do ubitej masy zimny budyń i na koniec tężejącą galaretkę( z jednej szklanki).Dokładnie mieszamy.1/4 kremu wykładamy na ciasto(nasączyć je trochę wódką lub sokiem z wodą),na krem dajemy owoce i na nie resztę kremu. Na kremie układamy połówki ciastek delicji(też nasączyć je wódką lub sokiem z wodą) i wszystko zalewamy tężejącą galaretką agrestową.
S M A C Z N E G O ! ! !
dodane na fotoforum:
gosia32 2012-11-01
Wszystkiego najlepszego....pozdrawiam