BABKI ŁACIATE.......

BABKI ŁACIATE.......

Babka łaciata
25 dkg margaryny
25 DG cukru
1 cukier waniliowy
4 jaja żółtka + białka
½ kg mąki
1 proszę do pieczenia mały
¾ szk. mleka lub śmietany
2-3 łyżki kakao
Cukier puder do posypania
Margarynę ubić do białości z cukrem i cukrem wanililiowym,dodawać po jednym żółtku ( ja wszystko ubijam10minut)
Dodawać powoli mąkę z proszkiem,mleko i na koniec ubite białka. Ciasto nie powinno być za gęste,można dodać mleka lub jak za rzadkie to mąki. ¾ ciasta wylewam do foremek na babki,a do pozostałego dodaje kakao 2 łyżeczki cukru i troszeczkę mleka. Wymieszać i wylać na jasne ciasto. Piec około 45-50 min. ale to już od piekarnika zależy,do suchego patyczka

dodane na fotoforum: