czas przygotowania...około 20 min.
(w zależności od ilości wody.....;)))
ingrediencje:
ryba najlepiej flecik
dużo albo mało wody w zależności od wielkości głodu....
i co nam wpadnie w ręce... ale bez przesady... w końcu to prosta zupa...
(dla prostego szofyra......;)))
przepis:
do garnka wlewamy wodę...
i zapalamy pod nim gazik....
wrzucamy co nam w ręce wpadnie....
czyli mrożonkę... marcheweczka ciach ciach ciach, pora, seler i cebulka.... trach....
i gotujemy do lekkiego wymięknięcia....
następnie wpuszczamy rybkę !!!
i trochę makaronu....
ponieważ ostatnio mało solę... i mało pieprzę.......:))))
mało posoliłem i mało popieprzyłem....
można dodać troszkę czosnku..... nie mieszać... nie przegotować...
bon apetyt....
niam niam... hrum... hrum.... mmm.... palce lizać.....:)
ma1go 2016-06-01
mam pytanko w kwestii...indegriencji... <cokolwiek to znaczy....sprawdzę! >
a więc.... (bo zara zgubię wątek...) :
...aaa może być rypka s puszki??? 8-)
ignorr 2016-06-01
ileż pytań...
w sprawie zupki której nie ma już wsród nas.......;)))
ma1go 1. może być nawet puszka po rypce z puszki.....;DDD
ma1go 2. nie od dziś... wiadomo że wielka ilośc wody... zabija i głód i pragnienie........;)))
sibi.. oczywiście można.... najlepiej końwalie......;)))
i ostatnie pytanie... od ser Nada1... otóż nienada.........;DDD
aisha7 2016-06-02
i znowu kulinarne zdjęcie.....;).....a z tym pieprzeniem.........
i soleniem......to bym polemizowała...;b hhehe
a dobra rypka...nigdy nie jest zła...:)!
ignorr 2016-06-02
hehehe...
całe życie sobie postanawiam..... nie pieprzyć bez sensu......
jak widać... nadaremno......;DDD
ps. rybka palce lizać...
north9 2016-06-02
kokardki... po makaronie widzę, że to danie smakowego arystokraty... ;))
i też na deser czekam :)