Składniki na biszkopt:
* 1 szklanka cukru
* 1 szklanka mąki pszennej
* 6 jajek
* 1 łyżka mąki ziemniaczanej
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Białka ubić z cukrem. Cały czas ubijając dodać żółtka, a następnie mąkę wymieszaną z proszkiem. Blaszkę o prostokatną wyłożyć papierem. Ciasto przełożyć do formy. Piec około 30 minut w temp. 180 stopni.
Masa budyniowa:
* 3 szklanki mleka
* 2 opakowania budyniu waniliowego z cukrem
* 1 opakowanie cukru wanilinowego (16 g)
Ugotować 2 budynie na mleku
(z 3 szklankami mleka,. Gorący budyn wylać na gorący upieczony biszkopt.
Masa kokosowa
* 3/4 szklanki cukru
* 200 g wiórków kokosowych
* 15 dag margaryny
2 szt jajka
2 łyżki mąki
Margarynę+cukier+ jajka zmiksuj na jednolita masę ,potem dodaj wiórki i mąkę .Wyłóz te mase na goracy budyń i widelcem delikatnie rozprowadz po ciepłym budyniu .Piec10-15mint minut w temp. 220stopni ,pilnuj aby się tylko lekko zarumienił wierzch -ostudzić i udekorować
Smacznego :)
dodane na fotoforum:
basiunka 2009-08-31
ale smakowite .. słodko tu u ciebie Ilonko .. pozdrawiam cieplutko
welaw 2009-08-31
Ale mi ślinka cieknie.jestem ogromnym łasuchem.Do tego kawka.....Pozdrawiam Cię serdecznie.
celka66 2009-09-05
Witaj ..Pozdrawiam serdecznie i życzę pogodnego weekendu,u mnie dziś jesień zaledwie 15 stopni:-))))