pozostał z obiadu- okazuje się, że w wersji na zimno jest też rewelacyjny.
Pokroiłam go na plastry, obłożyłam kanapkę, a dobre było, że ho, ho.
PAKOWANIEC DROBIOWY- nazwa wymyślona przeze mnie
rozklepana dość cienko pierś z kurczaka, na to sól, pieprz, cieniutki plasterek wędzonego boczku, na boczek dajemy spory plaster sera, na ser łyżeczka masła, masło oprószyć małą ilością ziół prowansalskich. Całość pięknie zwinąć( mogą być kłopoty), dość ciasno, w razie potrzeby spiąć igłami do rolad.
Takie napakowane kurczęce mięsko obtaczamy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy w dość głębokim tłuszczu, podobnie jak pączki, po usmażeniu odsączamy na bibule z nadmiaru oleju.
dodane na fotoforum:
jankewa 2010-07-20
Pyszniutkie :-))) mniam :-))
Pozdrawiam Cię :-))
Miłego wieczorku i spokojnej nocki życzę :-)))
Dobranoc :-)))
anmar 2010-07-20
super uwielbiam to
betaww 2010-07-20
No.....no....no....jak się tylko skończą upały zaraz robie.......Teraz nie mam siły.......Pozdrawiam i dobrej nocy życze......**
elza58 2010-07-20
wyglądają rewelacyjnie i tak też muszą smakować......piękne zdjęcie...pozdrawiam milutko i dobrej nocki życzę....
eriska5 2010-07-20
Super jedzonko...zawsze mozna tu znaleźć...smakowitą przekąskę....pozrawiam i dobrej nocki zyczę:)
brego 2010-07-21
...extra ten pakowaniec....:)))...jak zwykle pomysły masz rewelacyjne...
kot54 2010-07-21
PYSZNIE WYGLĄDA..............)))
maxmen 2010-07-21
Ja zawijam nitką. Wtedy na pewno da się mięso ciasno zwinąć.
Nić po usmażeniu oczywiście odwijam. ;)
pomoria 2010-07-28
lubię takie zawijańce...:-)
ja na taką rozklepaną pierś daję też szyneczkę z serem i w środek kawałek czerwonej papryki dla smaku i oka...:-)
ale spróbuje też po Twojemu...:-)
pozdrawiam...:-)