pakowaniec drobiowy

pakowaniec drobiowy

pozostał z obiadu- okazuje się, że w wersji na zimno jest też rewelacyjny.
Pokroiłam go na plastry, obłożyłam kanapkę, a dobre było, że ho, ho.

PAKOWANIEC DROBIOWY- nazwa wymyślona przeze mnie

rozklepana dość cienko pierś z kurczaka, na to sól, pieprz, cieniutki plasterek wędzonego boczku, na boczek dajemy spory plaster sera, na ser łyżeczka masła, masło oprószyć małą ilością ziół prowansalskich. Całość pięknie zwinąć( mogą być kłopoty), dość ciasno, w razie potrzeby spiąć igłami do rolad.
Takie napakowane kurczęce mięsko obtaczamy w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy w dość głębokim tłuszczu, podobnie jak pączki, po usmażeniu odsączamy na bibule z nadmiaru oleju.

dodane na fotoforum:

anetah5

anetah5 2010-07-20

ale smaka robisz takim pysznym jedzonkiem.....

ewita68

ewita68 2010-07-20

Hmmm coś dobrego do jedzenie, poprosze o przepis :))

kinga35

kinga35 2010-07-20

NAPEWNO PYCHA wersja devolaja....

jankewa

jankewa 2010-07-20

Pyszniutkie :-))) mniam :-))
Pozdrawiam Cię :-))
Miłego wieczorku i spokojnej nocki życzę :-)))
Dobranoc :-)))

anmar

anmar 2010-07-20

super uwielbiam to

betaww

betaww 2010-07-20

No.....no....no....jak się tylko skończą upały zaraz robie.......Teraz nie mam siły.......Pozdrawiam i dobrej nocy życze......**

isia222

isia222 2010-07-20

ale pysznie wygląda!!! rewalacja

edyta82

edyta82 2010-07-20

mniam mniam jakie pyszne kotleciki

elza58

elza58 2010-07-20

wyglądają rewelacyjnie i tak też muszą smakować......piękne zdjęcie...pozdrawiam milutko i dobrej nocki życzę....

eriska5

eriska5 2010-07-20

Super jedzonko...zawsze mozna tu znaleźć...smakowitą przekąskę....pozrawiam i dobrej nocki zyczę:)

ilonka61

ilonka61 2010-07-21

super - mniam mniam mniam --pozdrawiam serdecznie-

micha3

micha3 2010-07-21

ładne po przekrojeniu...

brego

brego 2010-07-21

...extra ten pakowaniec....:)))...jak zwykle pomysły masz rewelacyjne...

kot54

kot54 2010-07-21

PYSZNIE WYGLĄDA..............)))

ela73

ela73 2010-07-21

Ale smaka robisz......az slinka cieknie:)

maxmen

maxmen 2010-07-21

Ja zawijam nitką. Wtedy na pewno da się mięso ciasno zwinąć.
Nić po usmażeniu oczywiście odwijam. ;)

rades

rades 2010-07-21

Pyszności

kris13

kris13 2010-07-23

Pomysł extra!!!...ja nawet wolę zimny..;)))

pomoria

pomoria 2010-07-28

lubię takie zawijańce...:-)
ja na taką rozklepaną pierś daję też szyneczkę z serem i w środek kawałek czerwonej papryki dla smaku i oka...:-)

ale spróbuje też po Twojemu...:-)

pozdrawiam...:-)

puska83

puska83 2011-06-29

muszę takie zrobić :)

dodaj komentarz

kolejne >