Chleb z mąki pszennej typ 650+ mąka pszenna pełnoziarnista+ płatki owsiane+ ziarna
Przepis zaczerpnęłam ze strony:
https://www.wielkiezarcie.com/recipe17005.html
ale jak na mój gust trochę tam czegoś w tym surowym chlebie było za mało.
Zamiast łyżeczki soli dałam 2 i to z czubkiem, dołożyłam jeszcze 1 czubatą szklankę mąki pełnoziarnistej (oprócz tego 1 kg który jest w przepisie) i dopiero wtedy ciasto wydało mi się dobre w konsystencji.
Dodałam siemię lniane i sezam dla podniesienia walorów smakowych.
Piekę chleb 30 min.w temp.200 st.C.
Co z tego cudowania wyszło, widać na zdjęciu.
Pozdrawiam wszystkich oglądających moją galerię :)))
dodane na fotoforum:
aniakar 2010-11-08
Pyszny chlebuś ............ pozdrawiam........miłego wieczorku życzę ....u mnie pochmurno.................
maxmen 2010-11-08
Wygląda pysznie. :)))
Chyba ja też muszę ponownie zabrać się do pieczenia chleba. :)
beata3 2010-11-08
SMACZNEGO
allright 2010-11-08
ja też eksperymentuję z chlebusiami.. Twój wyszedł wspaniały...moze i mój sfocę pozdrowka
kot54 2010-11-08
Wygląda rewelacja....już bym zjadła kawałeczek....:))))
brego 2010-11-08
...możesz Beatko na mnie eksperymentować...zjem wszystko...:)))...pozdrawiam serdecznie :)))
lussi44 2010-11-08
Witam Cię serdecznie i gorąco :) Po dwutygodniowych wariacjach z internetem, wpadam, by Cię pozdrowić i podziękować za pamięć i mimo mojej nieobecności za ciepłe słowa pozostawione w mojej galerii :)) Dobrej nocy :))
betaww 2010-11-09
No wyglada cudownie...........Czy dlugo musialas go wyrabiac......?
Pozdrawiam ulubiona.....*****
eporemb 2010-11-09
’•_.•’•.___.~...’`...,••’•._,.•’•,_..•’
______ (¯ `•.\|/.•´¯) MIŁEGO
_____ (¯ `•.(۞).•¯´) POGODNEGO
______ (_.•´/|\`•._)DNIA
malako 2010-11-09
Baetko ja nie wiem po co Ci przpiesy Ty sama możesz je tworzyć masz wszystko: doświadczenie , wyczucie , smak :))aha tylko jak coś stworzysz to podziel się z nami . pozdrówka :))
o40na 2010-11-09
I dobrze, że miałaś nosa, bo pewnie gdybyś nie dosypała mąki to nie wyrósłby taki ładny. Pycha :))
iwanka1 2010-11-10
Kupiłam w sklepie mąkę pszenną razową, chleb był dobry ale trochę za ciężki, na drugi raz bym dodała mniej mąki razowej a więcej pszennej. Oczywiście robiłam na zakwasie.