Potrzebne składniki:
-1/2 kg conchiglioni
-1/2 kg mielonego mięsa
-1 mała cebula
-puszka pomidorów, ja wzięłam całe
-puszka czerwonej fasolki
-puszka kukurydzy
sól, oregano, bazylia, tymianek
starty, żółty ser
Muszle podgotować w osolonej wodzie 6-7 min. odcedzić, przestudzić. Na patelni zaszklić cebulkę, wrzucić mięso, osolić, przesmażyć, żeby straciło różowy kolor. Dodać pomidory, dusić pod przykryciem ok.15 min. Dodać odsączoną kukurydzę oraz fasolkę(dodatkowo opłukaną) oraz zioła do smaku. Zagotować 1 min, przestudzić. Nadziewać muszle farszem, ciasno ułożyć w żaroodpornym naczyniu, wysmarowanym masłem. Muszle posypać startym, żółtym serem, zapiekać bez przykrycia ok.20 min.
dodane na fotoforum: