Francuskie "mumie"z piersią kurczaka, pieczarkami i serem. Do tego sos czosnkowy i sałatka z pomidorów
Sposób wykonania podpatrzyłam u Irenki (irusia). Polecam zerknąć do jej galerii, bo ma zamieszczone poszczególne etapy przygotowania tego dania.
https://www.garnek.pl/irusia/10245019/piers-kurczaka-faszerowana-w
https://www.garnek.pl/irusia/10245021/piers-kurczaka-faszerowana-w
https://www.garnek.pl/irusia/10245613/piers-kurczaka-faszerowana-w
Jedna modyfikacja- z 1 rolki ciasta francuskiego robię 4 mumie, wiadomo, że i pierś musi być mniejsza, żeby ją zapakować.
dodane na fotoforum:
danka1 2012-10-28
smakowite paczuszki - co tam schowałaś ?
danka1 2012-10-28
pyszne nadzienie
anulek3 2012-10-28
pysznosci:)
ewita68 2012-10-29
Beatko u Ciebie zawsze można się dobrze najeść, dogadzasz swoim domownikom, pozdrawiam :))
damus 2012-10-29
A teraz powiem Ci
coś w sekrecie,
że miło MI było
CIĘ poznać w naszym
internetowym świecie.:)