Zostało mi sporo nadzienia od naleśników. Pomyślałam, że upiekę bułki. Do twarożku dosypałam przyprawy do szarlotki. W czasie pieczenia przyjemna woń cynamonu krążyła po mojej kuchni ;)
Przepis na drożdżowe ciasto jest tu- sprawdzone wielokrotnie, niezawodne https://www.wielkiezarcie.com/recipe21927.html
natomiast nadzienie jest zrobione na oko.
Piekłam te buły w temp.180 st.przez 15 min. bez termoobiegu. Wyszło 10 bardzo dużych bułek.
dodane na fotoforum:
iwanka1 2013-02-26
Apetyczne:)))
Pozdrawiam:)))
kassia 2013-02-26
człowieczek sie głodny robi ajk widzi takie smakołyki..ja uwielbiam bułki drożdżowe z serem poprostu mogłabym je jeść codziennie..pozdrawiam
mattik 2013-02-26
♥•.,(¯`•´¯). Dzień
...(¯`•´¯)♥•´Dobry
...•♥.,.•´:)
இڿڰۣ¸♥¸.•*´இڿڰۣ
Milutkiego dnia :))
jeanne 2013-02-26
BUŁECZKI WYGLĄDAJĄ SMAKOWICIE, A DODATEK SEROWY W DROŻDŻOWYM NAJBARDZIEJ LUBIĘ;-))
POZDRAWIAM;-))
lilka13 2013-02-27
kocham te buleczki, to moje dziecinstwo zawsze jak jestem w Polsce objadam sie nimi, niestetety niezawsze smakuja tak ja dawniej, pozdrawiam :))