Zaplanowałam sobie, że na Święta Wielkanocne zrobię galantynę drobiową. Nie robiłam jej nigdy.
Ta rolada (bo wg mnie nie do końca jest to galantyna...) dopiero stygnie, ale ciekawość mnie zżerała i ją nadkroiłam...Myślę, że jak wystygnie i nabierze odpowiedniej konsystencji, to będzie wzrokowo ciut ładniejsza.
A świąteczną galantynę czymś tam sobie nadzieję i wrzucę pod galaretkę.
https://www.wielkiezarcie.com/recipe14077.html
Miłej zimowej soboty- u mnie pięknie, słonecznie i ...biało ;) Pozdrawiam!
dodane na fotoforum:
cudolik2 2013-03-16
Jakaś rolada smakowita!Tak wcześnie już kusisz,a ja jajecznicę dopiero zjadłam...Miłej soboty!
biene 2013-03-16
podziwiam,twoje pomysły....też lubie gotować ale nie mam na dana chwile na to czasu :(
miłego dnia
lulka1 2013-03-16
kupiłam nawet dwa kurczaki żeby wybrać który lepiej da się wypatroszyć z kości i zrobić coś takiego ..zdechlak leżał z pół godziny na desce ,a ja w tym czasie przekopałam internet jak go wyluzować i chyba sama wyluzowałam bo stwierdziłam ,że łatwiej będzie go czymś nadziać i upiec na jutrzejszy obiad ..jestem leniem hehe
iwanka1 2013-03-16
No właśnie Święta za pasem:)
Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy:)))
jeanne 2013-03-17
Beatko, super wygląda i na pewno smaczna ;-)) Zresztą wszystko w Twojej galerii wygląda apetycznie ;-))
Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę ;-))
efrost 2013-03-17
Świetnie to wygląda i narobiłaś mi ochoty na takie danie. Na pewno wypróbuje. Jaką posypkę dałaś, tak ładnie skórka wygląda?