Mam dość wędlin. Nie kupuję tych najtańszych, a jednak..nie da rady kupować dziś, a jutro wyrzucać. Kupiłam kurczę, pozbawiłam kości, natarłam oficie dość ostrą przyprawą do kurczaka, zrolowałam, wrzuciłam do foliowego rękawa, upiekłam. I to będzie zamiast wędliny. O ;)
dodane na fotoforum:
violinka 2013-08-08
uwielbiam takie rzeczy mniammmmmm pycha
maria57 2013-08-08
masz rację, sklepowe wędliny smakują wszystkie podobnie, mają tylko inny wygląd i różną cenę (ileż można jeść tego samego???) a przy tym, jeśli zrobisz sama to wiesz, co jesz
mlord 2013-08-08
Tylko jak "pozbawić kości"? Okropna robota
oli74 2013-08-08
Zgadzam się z Tobą Beatko....co swoje zrobione własnymi ręcami*, to i ze smakiem się zajada.Te kupne pożal się Boże wędliny nie dość, że smakują niemal jednakowo, to ze świeżością też róznie bywa,,,,a i chemii w nich od groma.
Pysznie to kurczę się prezentuje.
yanisia 2013-08-08
Jak to cudnie wygląda:) i smakuje niesamoiwcie.Ale powiedz mi jak trybujesz tego kurczaka,to chyba skomlikowane jak cholera.Proszę napisz mi jak sobie z tym poradzić:)
alik61 2013-08-08
ja też nie kupuję(prawie...)gotowej wędliny,bo nawet Blanco jej nie rusza................
danka1 2013-08-08
zapewne pyszny
Po upalnym dniu życzę przyjemnej i chłodniejszej nocy.
betaww 2013-08-08
Moze to i pyszne.......ale dla kogos kto nie jada miesa widok jest raczej przykry.......Zaczęłam ogladać i powiem szczerze zamknęłam w połowie......Nic mnie nie skusi , widok tego trybowanego miesa jest okropny!!!!!!
Przepraszam......mam nadzieje ,że nikomu nie popsulam apetytu......****
magda41 2013-08-08
tutaj zawsze coś pysznego :))) aż ślinka leci...życzę spokojnej nocy po tak upalnym dniu
intma43 2013-08-08
betaww
Wiem, że trybowanie ( i nie tylko..) może dla co niektórych osób być ohydne. Aczkolwiek, gdyby wnikać w produkcję żywności, to człek by niczego nie ruszył. Ja niestety mam mięsożernego męża i zapewne nie raz takie danie zrobię. Szanuję Twoje zdanie, ponieważ każdy z nas ma prawo sądzić inaczej.
Pozdrawiam :)
lilka13 2013-08-09
jem znikomo miesa, to znikomo to dla mojego meza musi byc, na twoja galantyne skusilabym sie ;)))
jadtan 2013-08-09
Też czasem robię ale po wyłuskaniu wszystkich kostek faszeruję mielonym mięsem... pycha :)
claud18 2013-08-09
Miłego wieczorku.Spokojnej nocy.Pozdrawiam:)
danka1 2013-08-10
Witam sobotnim wieczorkiem i pozdrawiam życząc samych wspaniałych chwil.
jonna 2013-08-11
Pozbawiałam raz tylko udko kurczęcia kości i myślałam,że się wścieknę, ale gdyby to człowiek robił częściej, to szło by lepiej.....