Mój mąż jest zachwycony ;) Zrobiłam tego karczku 2 sztuki, więc...ocha i acha ;)
https://www.wielkiezarcie.com/recipe63971.html
dodane na fotoforum:
danka1 2013-10-02
pyszności
POZDRAWIAM CIEPLUTKO w jesienny, zimny wieczór,
harpia4 2013-10-03
robię to od kilku lat ;) ale u mnie więcej schodzi schabik ;) Można to trzymać w lodowce miesiąc i zawsze dobry!!
jadtan 2013-10-03
Pycha ... robię ale trochę inaczej... na 24 godziny obsypuję cukrem i daję do lodówki... potem myję osuszam i następne 24 godziny obsypuję solą... znowu lodówka (wtedy cała woda wycieknie na tackę a mięso jest zbite i w miarę bez wody), po następnych 24 godzinach myję osuszam ręcznikiem papierowym i dopiero wtedy obsypuję majerankiem, pieprzem i czosnkiem... zostawiam jeszcze w lodówce na 24 godziny i dopiero na następny dzień zawijam w ściereczkę albo w gazę i wieszam gdzieś blisko kaloryfera w przewiewnym miesjscu i suszę jakieś 5-6 dni. Mnie najbardziej smakuje schab i polędwiczka wieprzowa ale karczek też robiłam :)
pamela5 2013-10-29
Ja też robię ochy i achy, patrząc na to cudo:-))
Dziękuję za pozdrowienia. Pozdrawiam Was również bardzo serdecznie:-)