Tak jak nie przepadam za mięsem, to indyczą pierś potraktowaną w ten sposób bardzo lubię.
Rozcinam pierś tworząc z niej prostokąt,lekko rozbijam tłuczkiem, obficie posypuję powierzchnię przyprawami- lubię przyprawę do mięs Knorr, więc często właśnie tym posypuję. Na jednym brzegu układam sparzone suszone morele i śliwki. Ciasno zwijam tworząc roladę. Wkładam do siatki, zawiązuję końce. Turlam roladę w tej samej przyprawie. Wkładam mięso do foliowego rękawa, dodaję 1 łyżkę wody bądź wytrawnego, białego wina i piekę ok.1 godz.20min. Po wystudzeniu jemy to albo cieniutko krojone na chleb, bądź w grubsze plastry i bez chlebka ;)
dodane na fotoforum:
gosia32 2013-11-13
Fajny pomysł na pierś, miłego wieczorku...pozdrawiam
laura5 2013-11-14
Życzymy cudownego dzionka ...z światłem słonka ...Pozdrawiamy Was serdecznie....dziekujemy za mile wpisy......:)mmmm ale mi slinka leci cos pysznego......
ania03 2013-11-14
dla mnie to jakieś egzotyczne danie na wygląd ale opis prościutki i mnianuśnie wygląda..:)
jonna 2013-11-18
Świetnie przygotowane mięso, mam ochotę już robić, nie mówiąc o jedzeniu.....Świetna z Ciebie kucharka!!!!!!