Nastawiłam dziś buraki do kiszenia.
Przepis Ani:
https://www.wielkiezarcie.com/recipe43502.html
Zrobiłam 2,5 porcji. Myślę, że 7,5 l barszczu wystarczy dla mojego męża i syna, bo Ci barszcz wigilijny pochłaniają w zastraszających ilościach ;)
dodane na fotoforum:
lila08 2013-12-11
zupełnie inny przepis ...ciekawe jak będzie smakował ??? kiszę od lat sposobem mojej mamy ... ... wystarczy zapewne : )))
wandy 2013-12-12
Oj bedzie smakowicie u Ciebie....ja gotuje tradycjny barszcz,jak to mowa z przepisu"babci". Najwieksza atrakcja jest zawsze nadziewany karpik bo my jemy go tylko ten jedyny raz w roku:)
Pozdrawiam milo. Wanda
frykasy 2013-12-12
robie taki barszcz od jakiegoś czasu, ale bez cukru i soli oraz bez takiej ilości czosnku, świetnie wychodzi i wyśmienicie smakuje (doprawiam po ukiszeniu). Szczelnie zamknięte słoiki raczej nie wskazane, lepiej nakryj gazą lub podziurkowaną papierową serwetką i zawiąż gumką, pozdrawiam:))
kris13 2013-12-12
Ha...każdy kisi inaczej............u mnie gotowany tradycyjnie ale z gotowanych buraczków, a nie robię dużo bo chętnych nie ma :)
danutaw 2013-12-13
U Ciebie już się kisi barszczyk !,
A ja dopiero dzisiaj przygotuję, myślę ,
ze zdąża ukisnąć !!!!!
pozdrawiam :)