gołąbki po meksykańsku, marchew gotowana na parze, ziemniaczki z koperkiem
gołąbki: 1/2 główki małej kapusty, 1/2 kg mielonego mięsa( ja daję indycze, bo jest delikatne), 4 surowe jajka, 6 łyżek surowego ryżu, 10 łyżek kaszy manny, 1 cebula, sól, pieprz, papryka, sproszkowane chili.
sos: 1 mały pikantny ketchup, 1 mały słoiczek koncentratu pomidorowego, 3 kostki rosołowe wg uznania- ja daję rosół z kury Knorr,1,5 litra wody.
Poszatkować kapustę, dodać mięso, ryż, kaszę,posiekaną cebulę, wymieszać i doprawić do smaku. Jeśli masa jest zbyt rzadka dosypać kaszy manny. Uformować kotlety w formie gołąbka, obsmażyć z obu stron i przełożyć do garnka. Składniki sosu zagotować, zalać nim gołąbki i dusić na małym ogniu ok.70 min.
Życzę smacznego!
dodane na fotoforum:
alciaxd 2009-10-22
Smacznego!:))))
serce07 2009-10-22
super mniam
vesper5 2009-10-23
musiało być przepyszne...pozdrawiam serdecznie :)))
anettah 2009-10-23
Super obiadek!
mustima 2009-10-23
zapomniałaś o przepisie Beatko