Widziałam u kilku osób te parówki w zalewie- zrobiłam i ja, aczkolwiek...trudno mi powiedzieć, jakie są w smaku, bo nie jadam marynowanych produktów.
Natomiast moja córka...wyjada je na tyle skutecznie, że za moment zostaną tylko dodatki do zalewy, hi, hi.
Zrobiłam wg przepisu cuisine
https://www.garnek.pl/cuisine/8028206/utopence-inne-proporcje-i-nowe
dodałam tylko kilka ząbków czosnku- bo to z kolei uwielbia mój mąż..
dodane na fotoforum:
maxmen 2010-03-24
Hahaha... "UTOPIENCY"... no to do tego browarek musi być koniecznie...:)))
cuisine 2010-03-24
To chyba każdy musiałby osobiście spróbować ... bo o gustach się nie dyskutuje ;)
Ja robię od lat i bardzo lubię, ale znam i takich, którzy po pierwszej próbie odpuścili sobie powtórki...
alciaxd 2010-03-24
mniam !!!! polecam, są pyszne !:)))
alka10 2010-03-24
NO WŁASNIE -WSZYSCY JE ROBIA -TO DLACZEGO JA JESZCZE TEGO NIE ZROBIŁAM ??
POZDRAWIAM I MIŁEJ NOCKI ZYCZĘ:))
maxmen 2010-03-24
Nasi południowi sąsiedzi preferują to jako zakąskę do piwa.
Nie jest złe ale ja do piwa wolę chlebek ze smalcem i ogórki kiszone... :)))
Polak, to nie Czech, ani Słowak...:)))
vesper5 2010-03-24
...witaj Beatko...nie jadłam ale pewnikiem pyszności :)))
andzia58 2010-03-25
..robilam i ja ...i odwrotnie..... zawsze brakowalo tych dodatkow czyli warzyw(ja jeszcze ogorki konserwowe wkladam) ....ale juz przy trzecim sloju widzialam znudzenie przekaską, wiec na razie przerwa w marynowaniu :-)
pozdrawiam :-)
cuisine 2010-03-25
maxmen - ja także nie jem ich do piwka... ;)
Wolę je np. na śniadanko, kolacyjkę lub przekąską w ciągu dnia - raczej z kromeczką ciemnego chlebka :)))
elcia72 2010-03-25
Cudownego dnia życzę!!!!
Gorąco pozdrawiam!
Uśmiech i buziaczki zostawiam:)))
U mnie piękna wiosna ......
cuisine 2010-03-26
Idę robić świeże utopence, bo chodzą za mną od tygodnia, a zapasy wyjedzone ;)
petrus 2010-03-26
Ja chyba też w weekend je zrobię, to wspaniałe jedzonko pod dobre piwo, tylko tak długo trzeba czekać, żeby się dobrać do tych słoików, ehhh :)) Dzisiaj zrobiłem śledziki wg. receptury cuisine, pyszne są. Pozdrawiam !
zoomek 2010-04-03
a to ciekawe...