więc po naszemu to chyba kawior grzybowy...? :)
Składniki: opieńki ok. 1kg
duża marchew
duża cebula
duży pomidor bez skórki
duży ząbek czosnku
tłuszcz roślinny do smażenia
pieprz i sól do smaku
Oczyszczone grzyby(ja miałam opieńki i zielonki) ugotować w osolonej wodzie. Marchew(ja lekko odgotowałam) pokroić drobniutko i podsmażyć ją na tłuszczu prawie do miękkości,dodać pokrojoną drobno cebulę,dalej podsmażać, dodać drobne kawałki pomidora i rozdrobnionego czosnu i jeszcze podsmażyć.W czasie smażenia doprawić pieprzem i solą.Podsmażoną masę zemleć.Grzyby po odgotowaniu zemleć i podsmażyć oraz doprawić(osobno od masy marchwianej). Na koniec masy połączyć.Jeszcze sprawdzić smak i ewentualnie doprawić. Ja to jadłam na chlebie.
Smacznego!!!