Sałatka z kurzych żołądków:
0,5 kg żołądków,świeży ogórek,duża cebula,2 duże ząbki czosnku,marchew,sos sojowy,ocet,winny,sól,cukier,olej,odrobinka chili.
Żołądki oczyścić,ugotować do miękkości,pociąć w paseczki.Marchw na tarce w dłuższe wiórki,cebulę pokroić w półtalarki,marchew z cebulą podsmażyć ok.10 min na oleju,żeby się podrumieniło.ogórek pokroić we wstążeczki(lub słupki długości zapałki).
Składniki zmieszać,dodać rozdrobniony czosnek z odrobiną chili, dodać pół łyżeczki cukru(wg uznania),olej sojowy,ocet winny.
Odstawić dobrze wymieszane (przykryć) do przegryzienia się składników do lodówki na 2 godziny.Dekoracja dowolna. Smacznego ! :))
https://vkysno.kiev.ua