Cielęcina....

Cielęcina....

Moi Ulubieni,czy Wy też tak macie że,ktoś Was\\\"ulubił\\\" chociaż go nie znacie,mnie ulubił polarax lecz w ulubionych go nie mam,mam za to zagadkę kim ta polarax jest,bo w Garnku.pl jej nie ma też,czy ją znacie ?

BITKI CIELĘCE W SOSIE POMIDOROWYM

Składniki:
50 dag cielęciny bez kości
Czerwona papryka
Marchewka
Czerwona cebula
Ząbek czosnku
Przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie

Składniki na sos:

2/3 szklanki bulionu
2 łyżki koncentratu pomidorowego
2 łyżki mąki pszennej
Przyprawy: sól, pieprz
Sposób przygotowania:

Przygotowujemy mięso: oczyszczoną cielęcinę kroimy na plastry i rozbijamy tłuczkiem. Nacieramy ziołami i posiekanym czosnkiem. Wkładamy do lodówki na godzinę. Marchewkę, paprykę i cebulę obieramy i kroimy w paski. Schłodzone mięso przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, do którego wrzucamy także posiekane warzywa. Pieczemy w 180 stopniach C przez godzinę. Przygotowujemy sos: do gotującego się bulionu dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Mąkę rozprowadzamy w zimnej wodzie i stopniowo dodajemy do bulionu. Dokładnie mieszamy aż sos zgęstnieje. Polewamy po upieczonych bitkach.

piatal

piatal 2016-08-08

Cuda mozna z niej wyczarowac,,,re,,Langeness

piatal

piatal 2016-08-09

Tez Irenka widziałem ten przepis,,,

hania44

hania44 2016-08-09

Piękne mięsko ale nie jem cielęciny bo żal mi małych cielaczków!!!
Miłego dnia! :)

dodaj komentarz

kolejne >