krewetki królewskie mrożone ( Black Tiger), 500 g
czosnek, 5-6 ząbków
sól, do smaku
białe wytrawne wino, 2-3 łyżki
koperek, 0,5 pęczka
oliwa z oliwek, do smażenia
masło, 2 łyżki
Krewetki rozmrozić (można delikatnie posypać vegetą). Czosnek kroimy w plasterki i delikatnie solimy, żeby puścił soki.
Na mocno rozgrzanego woka lub patelnię wlewamy oliwę z oliwek.
Wrzucamy czosnek i krewetki
Po kilku minutach podlewamy winem.
Poddusić ok 5 min. Dodać masło - rozpuścić.
Na koniec dodać pokrojony koperek i wymieszać.
dodane na fotoforum:
jacklin 2010-06-05
Ja tez:))-smacznego
janka69 2010-06-06
Witam serdecznie w słoneczną i ciepłą niedziele......życzę miłych wrażeń i pozdrawiam cieplutko ))
luanka 2010-06-07
mmmm.
Miłego pogodnego dnia
U nas pięknie świeci słoneczko - zapowiada się prawdziwie letni dzień :)
goll85 2010-06-07
Bezstresowego dzionka zycze:))
Oj za to bym oddal swok dzisiejszy obiad , za jutro , pojutrze ... popopopojutrze:))