KREWETKI KRÓLEWSKIE NA SKWIERCZĄCO

KREWETKI KRÓLEWSKIE NA SKWIERCZĄCO

krewetki królewskie mrożone ( Black Tiger), 500 g
czosnek, 5-6 ząbków
sól, do smaku
białe wytrawne wino, 2-3 łyżki
koperek, 0,5 pęczka
oliwa z oliwek, do smażenia
masło, 2 łyżki



Krewetki rozmrozić (można delikatnie posypać vegetą). Czosnek kroimy w plasterki i delikatnie solimy, żeby puścił soki.
Na mocno rozgrzanego woka lub patelnię wlewamy oliwę z oliwek.
Wrzucamy czosnek i krewetki
Po kilku minutach podlewamy winem.
Poddusić ok 5 min. Dodać masło - rozpuścić.
Na koniec dodać pokrojony koperek i wymieszać.

dodane na fotoforum:

lulka1

lulka1 2010-06-05

uwielbiam

jacklin

jacklin 2010-06-05

Ja tez:))-smacznego

aam57

aam57 2010-06-05

Może następnym razem:)))

kufel11

kufel11 2010-06-06

przepadam za nimi pozdrowionka....

kwiat1

kwiat1 2010-06-06

Witam w niedzielny poranek :)

janka69

janka69 2010-06-06

Witam serdecznie w słoneczną i ciepłą niedziele......życzę miłych wrażeń i pozdrawiam cieplutko ))

luanka

luanka 2010-06-07

mmmm.

Miłego pogodnego dnia
U nas pięknie świeci słoneczko - zapowiada się prawdziwie letni dzień :)

goll85

goll85 2010-06-07

Bezstresowego dzionka zycze:))

Oj za to bym oddal swok dzisiejszy obiad , za jutro , pojutrze ... popopopojutrze:))

dodaj komentarz

kolejne >