SCHAB ZE ŚLIWKĄ W SOSIE BOROWIKOWYM

SCHAB ZE ŚLIWKĄ W SOSIE BOROWIKOWYM

W umytym i wysuszonym kawałku schabu w środku zrobić długim nożem otwór do ktorego wcisnąć namoczone uprzednio suszone śliwki bez pestek, natrzec schab ulubionymi przyprawami, włozyc tak zamarynowany schab do zamykanego pojemnika dodać 1 cebulę pokrojoną w piórka, zamknąc pojemnik i pozostawoć w lodówce na kilka godzin ( ja zostawiam na całą noc)
Nastepnie zrumienić schab na duzym ogniu , podlac woda, dodac kilka grzybków suszonych lub mrozonych i dusić podlewając wodą do miękkości, wyjąć miekki schab i pokroic w plastry a sos zagęścić i dodac troszke smietany , włozyć pokrojony schab, żeby przeszedł smakiem sosu już nie gotować.

dodane na fotoforum:

lisek52

lisek52 2010-08-08

Pyszne rarytaski.Miłego popołudnia:)))

alfreda

alfreda 2010-08-08

SMACZNEGO

krupcia5

krupcia5 2010-08-08

pychotka Irenko...

dodaj komentarz

kolejne >