SZPARAGI Z MASŁEM I BUŁKĄ TARTĄ
Szparagi obrać do 3/4 wysokości , odłamać zdrewniałe końcówki. Obrane szparagi związać nitką w pęczek.
Ugotować w niedużej ilości osolonej i lekko osłodzonej wody - przez około 15 minut
Ugotowane szparagi delikatnie wyjąć z garnka odsączone ułożyć na półmisku i polać bułką tartą zrumienioną na maśle.
MŁODA KAPUSTA
Poszatkowaną kapustę wrzucic do wrzącej wody i gotować około 10 min nastepnie odlać wodę doadć do kapusty duzą czubata łyzke masła, 1 dużego pokrojonego pomidora bez skórki , 1 łyżkę cukru, 1 kostke rosołowa, pieprz ,1 łyżkę koperku Wszystko dusic do miekkości na koniec jak jest woda to oprószyć mąka i wymieszac ,nie trzaba zadnego octu bo pomidor daje kwasowośc To takie proporcje na 1 kapuskę taka jak teraz sa w sprzedazy Jest badzo delikatna
beata3 2012-04-29
ŚLICZNA FOTKA POZDRAWIAM SERDECZNIE
krynia2 2012-04-29
Skorzystam z Twojego przepisu bo lubie kapustke......szparagi...... .tak sobie............pozdrawiam.
alexxo 2012-05-07
pozdrawiam witając się skromnie i ściskam ogromnie
miłego poniedziałku z piękną pogoda na cały tydzień