BRYZOL Z POLĘDWICY WOŁOWEJ Z PIECZARKAMI
Poledwicę pokroić na plastry 3,5 cm bardzo delikanie rozbić ( najlepiej ręką )oprószyć pieprzem i mąką , smażyc na rozgrzanym smalcu z obu stron po 2-3 min Pod koniec smażenia posolić i dodać troszke masła
Na każdym bryzolu położyć usmażone pieczarki z cebulką
KAPUSTA Z PIEPRZEM
1kg kapusty kiszonej
2 czubate łyżki smalcu ze skwarkami
1 cebula pokrojona w kostke
1 rosołek
1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
vegeta
majeranek
Kapuste wypłukać odlać wode i gotować około 30 -40 min (jak bardzo kwasna to odlac wode 2 razy)
do ugotowanej kapusty dodac wszystkie składniki i dusić pod przykryciem do miekkości kapusty
MIMO ŻE DAMY DUŻO PIEPRZU KAPUSTA NIE BEDZIE OSTRA