https://www.garnek.pl/irusia/a/?p=14
ROLADKI Z INDYKA
Pierś z indyka pokroic w plastry(ja kupiłam gotowe pokrojone sznycle z indyka), rozbić oprószyć solą i pieprzem na każdym kotlecie położyć plaster sera żółtego, szynki, cebulki i pasek papryki zawinąc obtoczyć w mące i smażyć na gorącym tłuszczu z obu stron na złoty kolor pod koniec dodac czubatą łyżkę masła .Przełożyc rolady do naczynia żaroodpornego , do masła na patelni dodac 1 szklanke słodkiej smietanki i tym sosem zalac rolady Dusić w piekarniku 20 min , nasteponie posypac roladki parmezanem i koperkiem i zapiec jeszcze 5 min
Sos powstanie z roztopienia sie sera i mąki z panierki
MIZERIA Z CEBULĄ
Pokrojony w plasterki 2 ogórki i pokrojona w plasterki malutka cebulę posolic i pozostawic na kilka minut, nastepnie odcisnąć sok posypać pieprzem i wymieszac z 2 łyżkami gęstej śmietany ( ja używam 18% śmietanę z Piątnicy)
NOWE BURACZKI ZASMAŻANE
Około 75dag buraków ugotować a nastepnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach .Przyprawic szczyptą soli i pieprzem 1lub 1,1/2 łyżka octu i 1czubatą łyzką cukru (smak powinien byc mocno słodko-kwasny )wymieszac i podgrzać . W tym czasie rozgrzać 1 łyżke masła dodac 1/2 łyzki mąki zrobic zasmażke i wlać ją do buraczków podawac na ciepło
dodane na fotoforum:
anyzarg 2013-07-14
Miłej nocki . Dobranoc. Dziękuję za przepis przyda mi się a buraczki zasmażane pamiętam z mego dzieciństwa , moja mamusia je robiła