Usmażyć 12 naleśników
50 dag kapusty kiszonej pokroic i ugotowac
50 dag pieczarek lub innych grzybów (ja dzis miałam podgrzybki i pieczarki)pokroić w kostkę i usmażyć z 1 cebulą tez pokrojoną w kostkę, Usmażone grzyby z cebulą,ugotowana kapustę, 1 łyżkę smalcu ze skwarkami , 1 rosołek , pieprz dokładnie wymieszac i dusic razem około 1/2 godz. Farsz rozprowadzić na całym nalesniku następnie boki naleśnika złożyć do środka i zwinącć, namoczyc w rozmąconym jajku następnie w tartej bułce i smażyc na maśle z obu stron na złoty kolor
BARSZCZ CZERWONY
Na rosół wrzucic pokrojone w plastry buraki i roztarty czosnek, oraz 1 łyżkę octu, 1 łyżkę cukru ( ocet powoduje że,barszcz nie straci koloru) gotować około 45 min do 1 godz nastepnie przyprawić do smaku pieprzem , cukrem , octem i solą Smak powinien być dość słodko kwaśny i pozostawić na 2 godz , ponieważ buraki wypuszczą sok i barszcz bedzie miał ładny kolor ( buraków nie wyrzucać,)
dodane na fotoforum:
ewa04 2013-10-16
Pysze danie...też dziś o tym myślałam,a juto kupię kapuchę i sama ugotuję,dużo słoneczka przesyłam:))
laura5 2013-10-16
MiLUtKiEj I PoGoDnEj SrOdY ZyCzYmY.....Piekne ujecie.....)Pozdrawiamy WAS cieplutko....
jonna 2013-10-16
Buraki są bardzo zdrowe, odkwaszają organizm.....U mnie nie pada, nawet słońce usiłuje się przebić, więc życzę słońca i pogody.....
anetka 2013-10-16
Pieknie w Twym Krolestwie ja tez Marze o tych Kolorach ale nie wiem czy w pokoju czy w kuchni :D