składniki:
1 spod biszkoptowy 24 cm średnicy (ja piekę sama z 2 jaj)
50 dag mielonego twarogu
15 dag masła
20 dag cukru pudru
1 torebka cukru waniliowego
25 dag jagód (mogą być mrożone)
1/2 szklanki mleka
1 galaretka wiśniowa
bita śmietana
2 żółtka
2 łyżki mąki ziemniacznej lub 1 budyń waniliowy
W płaskim rondlu roztopić masło nastęnie dodać cukier,cukier waniliowy,mielony ser, mąkę rozrobioną w mleku(lub budyN) oraz żółtka i gotować na małym ogniu mieszając aż masa zgęstnieje i ukażą się pęcherzyki powietrza. Do wystudzonej masy wrzucić jagody wymieszać delikatnie i wyłożyc na biszkopt i wstawić do lodówki aby zastygło jak jak już zastygnie wylac na wierzch galaretkę wiśniową wymieszaną z częscia jagód Po zastygnięciu udekorować bitą smietaną
SMACZNEGO
dodane na fotoforum: