POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z OREGANO NA JABŁKACH DUSZONYCH Z CEBUL

POLĘDWICZKI WIEPRZOWE Z OREGANO NA JABŁKACH DUSZONYCH Z CEBUL

500 g polędwiczki wieprzowej
2 cebule
1/2 łyżeczki pieprzu białego mielonego
1/2 łyżeczki soli
2 jabłka
2 łyżki oregano
łyżka masła
łyżka smalcu wieprzowego
2 łyżki musztardy delikatesowej


Z mięsa usunąć tłuszcz, ścięgna i błony, pokroić w plastry o grubości 3 cm. Wymieszać sól i pieprz z musztardą, natrzeć mięso z obu stron i pozostawić na pół godziny. Rozgrzać masło, obsmażyć mięso z obu stron, po czym smażyć pod przykryciem jeszcze ok. 3 minuty. Dodać oregano i odstawić w ciepłe miejsce. Cebule pokroić w plasterki. Jabłka obrać, przeciąć na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki. Rozgrzać smalec, przesmażyć cebule na kolor złocisto brązowy, dodać jabłka i razem dusić ok. 10 minut. Podawać mięso obłożone cebulą i jabłkami.

astra40

astra40 2014-09-21

pyszne

bea73

bea73 2014-09-22

u mnie dzisiaj pochmurnie, ale życzę słoneczka, udanego dnia i całego nowego tygodnie....

jonna

jonna 2014-09-22

Napewno pyszne, ale narazie tylko popatrzeć....

laura5

laura5 2014-09-26

zycze wszystkim garnkowym przyjaciolom Milego nadchodzacego weekendu ...Pozdrawiamy:)

dodaj komentarz

kolejne >