RACUCHY Z JABŁKAMI

RACUCHY Z JABŁKAMI

0,3 l. mleka;
0,2 L maślanki
2 jaja;
około 2 szklanek mąki;
szczypta soli;
0,5 łyzeczki proszku do pieczenia;
3 jabłka
cynamon


Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Mleko, żółtka, mąkę i sól zmiksować na gładką dość gęstą masę. Dodać proszek do pieczenia, cynamon i jabłka utarte na grubych oczkach lub pokrojone na cieniutkie plasterki(ja trę na tarce do ogórków wtedy te plasterki sa cieniutkie). Na końcu delikatnie wymieszać łyżką z ubitymi białkami. Smażyć na margarynie lub innym tłuszczu, posypać cukrem pudrem.

isia222

isia222 2015-02-14

dobra alternatywa z jabłkami po pączkowym dniu,
pozdrawiam walentynkowo

lisek52

lisek52 2015-02-14

Uwielbiam:))

alexxo

alexxo 2015-02-14

Uroczych Walentynek życzę,
dużo miłości od rodziny i osób bliskich.

halinac

halinac 2015-02-14

Miłego Walentynkowego wieczoru życzę!
Pozdrawiam cieplutko.

kris13

kris13 2015-02-14

też często robię ale na jogurcie ;):))

isia222

isia222 2015-02-18

pyszne racuszki

oliwkaa

oliwkaa 2015-03-01

uwielbiam !

dodaj komentarz

kolejne >