DUSZONE SKWARECZKI

DUSZONE SKWARECZKI

60 dag słoniny
1 kg podgardla
1/2 kg świeżego boczku
1 małe jabłko
2 ząbki czosnku
1 cebula
majeranek,pieprz.sól
słoninę,podgardle i boczek ( w takiej kolejności wrzucać do garnka )pokroić w kostkę i wytapiać na małym ogniu często mieszając ,gdy wytopi się już tłuszcz dodać pokrojone w kostkę czosnek i cebulę oraz starte na tarce jabłko i doprawić majerankiem.solą i pieprzem do smaku i jeszcze razem smażyć około 10 min nastepnie wlać pól szklanki wody i dusić aż woda odparuje ( poznać to po tym ,że do dna zaczną przywierać skwarki i kolor stanie się przeżroczysty) podlać znowu odrobiną wody i tak powtarzać tę czynność aż wszystko będzie się rozpływać w ustach ( , wtedy można takie zostawić oczywiście po odparowaniu wody lub mocniej przysmażyć

ona11

ona11 2016-12-10

kusisz

bob22

bob22 2016-12-11

Pychotka też robię...Pozdrawiam

dodaj komentarz

kolejne >