KURCZAK W PAPRYCE, PUREE Z BABTATÓW I KAPUSTA WŁOSKA

KURCZAK W PAPRYCE, PUREE Z BABTATÓW I KAPUSTA WŁOSKA

KURCZAK W SOSIE PAPRYKOWYM

4 udka kurczaka
2 duże papryki czerwone
1 cebula
5-6 pieczarek
1 szklanka przecieru pomidorowego
50 ml śmietanki kremówki
1 łyżeczka cukru
sól, pieprz,,vegeta

Kurczaka,cebulę i pieczarki usmażyć na maśle z obu stron przyprawić i dodać pozostałe składniki oprócz śmietanki, dusić do miękkości na koniec wlać śmietankę i już nie gotować, podawać z ryżem lub z pieczywem


KAPUSTA WŁOSKA
Kapustę pokroić na 4-5 cm części tak żeby każdy kawałek trzymał sie głębia
Wrzucić do osolonej wrzacej wody i gotowac do miękkości
Następnie odcedzić wodę doprawić do smaku vegetą i pieprzem dodać 1 czubatą łyżke domowego smalcu wymieszać, przykryc i dusić na małym ogniu, w tym czasie
Na patelni rozgrzać 1-2 łyżki masła dodać 2 łyżki tartej bułki i zruminić ją
Ta zasmażką polać kapustę i lekko wymieszac starajac sie ,żeby kapusta została w kawałkach

eliza59

eliza59 2018-11-07

Ciekawa propozycja...pozdrawiam:)

dodaj komentarz

kolejne >