sernik "biały puch"

sernik "biały puch"

SERNIK BIAŁY PUCH

składniki:

1 spod biszkoptowy 24 cm średnicy (ja piekę sama z 2 jaj)
50 dag mielonego twarogu
15 dag masła
20 dag cukru pudru
1 torebka cukru waniliowego
25 dag jagód (mogą być mrożone)
1/2 szklanki mleka
1 galaretka wiśniowa
bita śmietana
2 żółtka
2 łyżki mąki ziemniacznej lub 1 budyń waniliowy

W płaskim rondlu roztopić masło nastenie dodac cukier,cukier waniliowy,mielony ser, mąkę rozrobioną w mleku(lub budyN) oraz żółtka i gotować na małym ogniu mieszajac aż masa zgęstnieje i okażą się pęcherzyki powietrza. Do wystudzonej masy wrzucić jagody wymieszac delikatnie i wyłożyc na biszkopt i wstawić do lodówki aby zastygło jak jak juz zastygnie wylac na wiwrzch galaretke wiśniową wymieszaną z częscia jagód Po zastygnieciu udekorowac bitą smietana
SMACZNEGO

dodane na fotoforum:

linka

linka 2009-04-13

same smakołyki ;-) pozdrawiam i zyczę miłego dnia :-)

aniakar

aniakar 2009-05-01

Pyszny przepis...już odpisuję ..Pozdrawiam ..miłego weekendu :)))

lanta21

lanta21 2018-05-06

pyszne

dodaj komentarz

kolejne >