przepis:
makaron tiagiatelle ugotowac i odlac wodę nie przelewając zimną
sos:
na patelnie włożyc łyżkę masła, kilka pieczarek pokrojonych w plasterki ,4-5 kiebłasek cielęcych (moze byc kurczak, krewetki itp) cebulę pokrojona w kostke, 1-2 pomidory suszone mogą byc w zalewie , 1 łyżeczkę pesto,po 1 łyżeczce koperku i pietruszki zielonej ,moze byc troszke brokułów
Wszystko to razem udusić nastepnie wlać 250ml smietanki słodkiej kremowki i gotowac na malym ogniu kilka min az sos zgestnieje wrzycić do sosu makaron i swieża bazylię Dobrze wymieszać
dodane na fotoforum:
yesica 2009-04-17
witam :) takie tu pysznosci u Ciebie , ze pozwoliłam sobie dodac do ulubionych :)
pozdrawiam serdecznie :)))