Ponieważ ja uwielbiam eksperymenty kulinarne to i te żeberka maja przepis wymyslony przezemnie ale musze powiedzic ze naprawde sa takie pyszne jak wygladaja podam przepis jak je przygotowałam
Do umytych osuszonych zeberek wsypałam pieprz, wegete, sól czosnkowo-ziołową, łyzeczkę miodu, majeranek i 2cebule poprojone w piórka
Wymieszałam dokładnie i zostawiłam w tej marynacie na noc Następnie obsmażyłam na patelni na złoty kolor przełożyłam do gęsiarki podlałm wodą i dusiłam do miękosci dopelnijąc woda jak wygotowała sie mozna je zostawic w takim własnym sosie ale żeberka zawsze są takie tłuste wiec zrobiłam z poł łyżki maki zasmazke i zagęściłam sos
do tego ziemniaczki i surówka z buraczków z cebulką
dodane na fotoforum:
theresa 2009-04-22
NO TAKIE TO MOZNA PALCE ZJESC PRZY OBLIZYWANIU TAKIE DOBRE__UWIELBIAM ZEBERKA!!!!!!
bunia 2009-04-22
Mniam- coś widzę,że wszystkich wzięło dziś na mięsko w dobrym sosie. A swoją drogą przyłączam się do pauza - przydał by się przepis , ciekawa jestem czy robię podobnie.Pozdrawiam i miłego dnia.
bunia 2009-04-22
Jeszcze raz mniam . Podpowiadam - spróbuj raz zamiast Vegety doprawić sos odrobiną sosu sojowego - fantastycznie komponuje się z miodem. Miłego wieczoru.
oli74 2009-04-23
«♥» ▬▬ «•*•» ▬▬▬ «•*•» ▬▬ «♥»
MIŁEGO DZIONKA I DUŻO SŁONKA....:)
«♥» ▬▬ «•*•» ▬▬▬ «•*•» ▬▬ «♥»
oli74 2009-04-23
Dobranoc oczom, co świat oglądały.
Dobranoc ustom, co się uśmiechały.
Dobranoc sercu, które radośnie biło,
aby coś miłego Ci się przyśniło