polędwiczki wieprzowe w marynacie musztardowo-miodowej

polędwiczki wieprzowe w marynacie musztardowo-miodowej

Polędwiczkę pokroić w plastry 2-3 centymetrowej grubości, rozbić lekko dłonią, dodać sól i grubo zmielony czarny pieprz; przygotować marynatę: dwie łyżki musztardy ostrej, dwie łyżeczki jasnego miodu, spora ilość tymianku, majeranku, ostrej papryki i odrobina rozmarynu, wszystko wymieszać i wrzucić do miski z gęsta marynatą polędwiczki, odstawić do lodówki (im dłużej bedą w marynacie, tym smak bedzie bardziej intensywny, ale można już po 15 min. smażyc). Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek lub winogron, smażyć polędwiczki na dużym ogniu do zrumienienia, po kilka minut z każdej strony, na końcu dodać na patelnię masło do smaku; da koniec posypać lekko tymiankiem.

MŁODA KAPUSTA
duze zainteresowanie moja kapustka i prosby o przepis wiec podaje
Obgotowuje chwilke nastepnie po odcedzeniu wrzucam do kapusty duzą czubata łyzke masła, 1 duzego pomidora wkroic 2 łyżki cukru 1 kostke rosołowa 1 łyzke koperku Wszystko dusic do miekkości na koniec jak jest woda to oprószyć mąka i wymieszac ,nie trzaba zadnego octu bo pomidor daje kwasowośc To takie proporcje na mala kapustke taka jak teraz sa w sprzedazy Jest badzo delikatna Zycze smacznego

dodane na fotoforum:

halinag

halinag 2009-05-25

o jakie żarełko smaczne

oli74

oli74 2009-05-25

wspaniały obiadek Irenko.Kapuchę to ja uwielbiam chyba pod kazdą postacią :)

o40na

o40na 2009-05-25

Pychotka, smacznego

kocurq

kocurq 2009-05-25

Hmmm....
Musztada i miod,to super zestawik;)
Milego dzionka;)

wodospa

wodospa 2009-05-25

Witaj! No tak, już wszystko jasne "Przez żołądek do serca".Wspaniałe potrawy. Gratuluję. Pozdrawiam życzę miłego popołudnia

pinecha

pinecha 2009-05-25

nie powiem, marynata mnie zaciekawiła :-)

ewka42

ewka42 2009-05-25

witam,ja dodaje zamiast pomidora troche rabarbary i tez jest pyszna mloda kapusta ,pozdrawiam :)

ewka42

ewka42 2009-05-25

*malo byc rabarbaru

dodaj komentarz

kolejne >