Polędwiczkę pokroić w plastry 2-3 centymetrowej grubości, rozbić lekko dłonią, dodać sól i grubo zmielony czarny pieprz; przygotować marynatę: dwie łyżki musztardy ostrej, dwie łyżeczki jasnego miodu, spora ilość tymianku, majeranku, ostrej papryki i odrobina rozmarynu, wszystko wymieszać i wrzucić do miski z gęsta marynatą polędwiczki, odstawić do lodówki (im dłużej bedą w marynacie, tym smak bedzie bardziej intensywny, ale można już po 15 min. smażyc). Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek lub winogron, smażyć polędwiczki na dużym ogniu do zrumienienia, po kilka minut z każdej strony, na końcu dodać na patelnię masło do smaku; da koniec posypać lekko tymiankiem.
MŁODA KAPUSTA
duze zainteresowanie moja kapustka i prosby o przepis wiec podaje
Obgotowuje chwilke nastepnie po odcedzeniu wrzucam do kapusty duzą czubata łyzke masła, 1 duzego pomidora wkroic 2 łyżki cukru 1 kostke rosołowa 1 łyzke koperku Wszystko dusic do miekkości na koniec jak jest woda to oprószyć mąka i wymieszac ,nie trzaba zadnego octu bo pomidor daje kwasowośc To takie proporcje na mala kapustke taka jak teraz sa w sprzedazy Jest badzo delikatna Zycze smacznego
dodane na fotoforum:
wodospa 2009-05-25
Witaj! No tak, już wszystko jasne "Przez żołądek do serca".Wspaniałe potrawy. Gratuluję. Pozdrawiam życzę miłego popołudnia
ewka42 2009-05-25
witam,ja dodaje zamiast pomidora troche rabarbary i tez jest pyszna mloda kapusta ,pozdrawiam :)
ewka42 2009-05-25
*malo byc rabarbaru