Ciasto:
- 1 szklanka wody,
- 1/2 kostki margaryny,
- 1 szklanka mąki pszennej,
- 5 jaj.
Krem:
- 25 dag masła lub margaryny,
- 1 opakowanie budyniu śmietankowego,
- dwie łyżki cukru.
Ciasto:
Rozpuścić margarynę w garnku,następnie dodać wodę idoprowadzic do wrzenia. Dodać mąke i dokladnie wmieszać aż powstanie jednolita masa. Ugotowane ciasto ostudzić,nastepnie dodać jaja i ubijać na puszystą masę. Ciasto podzielić na dwie części i rozlożyc na dwóch blachach. Piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni .(termoobieg i dolna grzałka)
Przygotowanie kremu:
Budyn ugotować wg przepisu na opakowaniu + 2 łyżki cukru i ostudzić. Masło rozetrzec i powli dodawać budyń. Krem jest juz gotowy.
dodane na fotoforum:
wiki3 2009-06-03
noim siuper
cuisine 2009-09-13
Karpatka z pewnością super, ale wpadł mi w oko ten stojak na wina ;)
Ja mam tak mało miejsca, ze niestety moje "kolekcjonerskie" winka leżakują w barku ;)