WATRÓBKA Z CEBULKĄ
Udusic cebule pokrojona w piórka przyprawic pieprzem vgeta i majerankiem
watróbke umyć oczyscic z błon i namoczyc w mleku na około 2 godz
nastepnie pokroic ja na 3 cm paski popieprzyc obtoczyc w mące
na patelni rozgrzac smalec i smazyc na rómiano z obu stron, pod koniec smażenia dodac troszke masła i posolić wątróbke
Na usmazona wątróbke połozyc uduszona cebulke
SURÓWKA Z KISZONEJ KAPUSTY
25 dag kapusty kiszonej
1 słodkie jabłko
1 cebula
1 marchew
do kapusty zetrzeć na tarce o grubych oczkach marchew i jabłko , dodac pokrojona w kostke cebule ,1 łyżeczke cukru popieprzyc i polac olejem i wymieszac
dodane na fotoforum:
anettah 2009-07-25
Bardzo lubię wątróbkę i taką suróweczkę też !miłego wekendu!!!
jjjola 2009-07-25
Smakowita galeria :))
Pozdrawiam :)
welaw 2009-07-25
Też bardzo lubię wątróbkę,ale smażę ją na rozgrzanym oleju i dodaję pod koniec odrobinę octu balsamicznego lub wina wytrawnego.Jak odparuje to świeżego masełka.Osobno duszę cebulkę z czosnkiem i pokrojone na cząstki jabłka.Potem to razem mieszam ,przyprawiam i jeszcze chwilkę razem się maceruje.Pozostałe dodatki podobne .jest również bardzo pyszna.Polecam.Pozdrawiam i życzę miłego weekendu bez burz.
lussi44 2009-07-26
Dzisiaj wpadam życzyć dobrej nocy...ból głowy nie pozwala mi na dłuższe posiedzenie...Dobranoc :))
patii 2009-07-26
spokojnego wieczorku dobranoc do jutra pa
anetka0 2009-07-26
pysznosci
oli74 2009-07-26
Milutkiego dnia i jeszcze wiecej sloneczka zycze.Pozdrawiam i buziaka zostawiam:***