12 dag przesianej maki,
1 łyżka cukru,
12 dag masła,
3 jaja,
1/4 I wody,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 łyżeczka cukru waniliowego.
Sposób przygotowania
Zagotować wodę z masłem, mieszając dosypać (mieszać aż masa będzie odstawać od garnka). Po ostygnięciu mieszając, wbijać stopniowo jaja i dodawać cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia.
Następnie kłaść łyżeczką małe kulki na blachę posypaną mąką i piec na kolor żółty w mocno rozgrzanym piekarniku. 20 min w temp 200 st potem zmnijszyc temp do 150 st i piec jeszcze 10 min Ptysie wypełniać bitą śmietaną lub dowolnym kremem
dodane na fotoforum:
ewax100 2009-08-11
Ależ pysznie wyglądają te ptysie:)Pozdrawiam:))
niukem 2009-08-11
Super, tam byliśmy na kremówkach xD
betaww 2009-08-13
PRZEPRASZAM,ŻE TAK SIĘ WTRĄCAM.....ALE JA DO PIEKARNIKA NA DNO WŁADAM BLASZKE Z WODĄ WTEDY SIASTO ŁADNIEJ ROŚNIE....POZDRAWIAM I ŻYCZE UDANEGO DNIA.:)))