1/2 kg sloniny
1/4 kg boczku
3/4 kg podgarla
wszystko pokroić w kostkę i wytapiać na małym ogniu pod koniec topinia dodac 2 ząbki czosnku 1 małą cebulkę pokrojoną w kosteczke ćwiartke winnego jabłka ( może byc starte na tarce)
przyprawić vegetę i pieprzem , majerankiem
ladnie przyrumienić nie spalic )))))
dodane na fotoforum:
dzierla 2009-09-30
ja tez taki swojski smalec robilam !!!!!!!!!!!!ale musze sie obejsc ze smakiem ****pozdrawiam
aniakar 2009-09-30
No nie...już kolejna fotka ze smalcem w Garnku...pewnie będę musiała zrobić sobie.....uwielbiam...ale od paru lat nie jem.....
pozdrawiam....dobrej nocy życzę :)))
jaworr 2009-09-30
Jest to podobno niezdrowe jedzenie, ale myślę, że "zgrzeszę" i też sobie usmażę chociaż troszeczkę.....
Dobrej nocki!
gooja 2009-09-30
Mmmmmm pychota......tak od czasu do czasu świeży chlebek ze smalcem....;-)
vesper5 2009-09-30
...mój wygląda zdecydowanie gorzej...że tak powiem "siada się"...
ppatti 2009-09-30
dobranoc kochana
irena56 2009-10-01
Ja tez czesto robie domowy smalec.Pozdrawiam i zycze milego czwartku,u nas deszczowo,wiadomo,mamy jesien.