1kg kapusty kiszonej
2 czubate łyżki smalcu ze skwarkami
1 cebula pokrojona w kostke
1 rosołek
1 pełna łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
vegeta
majeranek
Kapuste wypłukać odlać wode i gotować około 30 -40 min (jak bardzo kwasna to odlac wode 2 razy)
do ugotowanej kapusty dodac wszystkie składniki i dusić pod przykryciem do miekkości kapusty
MIMO ŻE DAMY DUŻO PIEPRZU KAPUSTA NIE BEDZIE OSTRA
dodane na fotoforum:
vesper5 2009-10-01
witam i pozdrawiam :)))
cudolik2 2009-10-01
hahaha...właśnie robię taką kapustę w tej chwili,tylko bez marchewki;))))...pyszności!
gooja 2009-10-01
I do tego kluseczki i obiadek paluszki lizac.....;-)
Pozdrawiam i smacznego życzę,
umila 2009-10-01
pyszna kapustka .....|..
._./|..
.'-...;/|..
..--`'..:/|]..DOBRANOC
..'--..`../..//..
....`'-,_';//
((_,»*¯*« »*¯*«,_))
((_,»*¯**¯*«,_)) ((_,»*¯**¯*«,_))
...........((_,»*¯*« »*¯*«,_))