2 kg kapusty kiszonej
1 kg łopatki wieprzowej
70 dag kiełbasy
25 dag grzyów mrożonych ( moga byc tez suszone)
125 ml wina czerwonego wytrawnego
10 dag śliwek suszonych
liść laurowy, pieprz, rosołki, vegeta
Kapustę obgotować, mięso i kiełbase udusić na na 1/2 paczce margaryny, grzyby ugotowac, sliwki tez ugotować.
Z kapusty odlac wode i wrzucic podduszone mieso , kiełbase grzyby, i sliwki- wszystko pokrojone w kostke , dodac liść laurowy wino i przyprawy i dusic do miękkości , na koniec zrobic zasmażke z 1 łyżki tłuszczu i 1 łyzki mąki
SMACZEGO
dodane na fotoforum:
obiekt 2009-10-19
smacznie wygląda :)))
halinag 2009-10-19
Pyszny a robisz też tak Irenko że łączysz dwie kapusty kiszoną i świeżą
wszystkie przepisy na bigosy jakie mam...mam właśnie z obydwoma kapustami.......chętnie wypróbuje Twój
dota63 2009-10-19
Jeśli mogę wtrącic, to smalec jest zdrowszy od margaryny. Mięso powinno się smażyc na tym z czego jest więc .....
Pozdrawiam
jaworr 2009-10-20
Witam, to jest prawdziwy bigos...
a nie jak mówią, że myśliwski..... kapusta na talerzu, a mięsko jeszcze w lesie...... :)
POZDRAWIAM>>>
maxmen 2009-10-22
Ekstra.
Zawsze robię bigos na Wszystkich Świętych, właśnie z kapusty kiszonej.
Czasem robię też pół na pół ze słodką kapustą.
Taki jest nawet chyba smaczniejszy. ;-)))