masło lub margaryna 150 g
cukier 100 g
jajka 2
czekolada deserowa 100 g
proszek do pieczenia łyżeczka
mąka 300 g
1.Masło lub margarynę utrzyj z cukrem na białą, gładką masę, dodając kolejno jajka.W tym czasie podgrzej piekarnik do temperatury 200 C.
2.Posiekaj grubo czekoladę, a następnie połącz je z masą maślaną.
3.Wymieszaj proszek do pieczenia z większą częścią mąki.
4. .Ciasto powinno być dość luźne i mieć kleistą konsystencję.
5. nakładaj na blache wyłożoną papierem do pieczenia po 1 łyzeczce ciasta i delikatnie spłaszcz dłonią.
6.Ciasteczka piecz na środkowym poziomie piekarnika przez około 15 minut albo do uzyskania lekkiego zbrązowienia.Potem pozostaw je do ostygnięcia na drucianej kratce.
Zwykły cukier możesz zastąpić cukrem brązowym.Ciasteczka nabiorą wtedy niepowtarzalnego smaku.
dodane na fotoforum: