Boczek i szynkę ( okolo 1 kg razem) 20 dag słoniny pokroic w dość dużą kostke i wytapiać starajac się żeby sie nie przyrumieniło po około 1-1,5 dodać cebule i czosnek pokrojony w kostkę oraz troszke pieprzu majeranku i vegety dalej smażyc pod przykryciem koło 15 mim
Nastepnie podlewać odrobiną wody i dusić pod przykryciem aż mięsko bedzie rozgotowane
po wystudzeniu mięso bedzie dało sie smarować , bedzie w tłuszczyku z galaretką
PYCHOTA
vesper5 2010-01-23
...jak ja bym coś takiego zjadła :)
intma43 2010-01-23
Świetnie Irenko, że dałaś przepis- mój kaszubski mąż będzie zachwycony, jak mu takie mięsko zrobię. Miłej soboty :))
adamowa 2010-01-23
OOOO to jest to ! uwielbiam takie do smarowania a Ty dajesz super przepis ! Musze koniecznie zrobic ...Pozdrawiam *
violinka 2010-01-23
pychaaaa
aga82y 2010-02-01
mąż pojechał na poligon wyposażony w słoik właśnie mięska według Pani przepisu.. naprawdę polecam wszystkim, bo rzeczywiście pyszne.