KOTLETY MIELONE Z INDYKA
70 dag mięsa z udżca indyczego
30 dag świezego boczku
1 i 1/2 bułki namoczonej i odcisnietej
1 ząbek czosnku
1 mała cebula
1 jajko
1 łyżeczka soli
1/2 łyżeczki pieprzu
1/2 łyżeczki majeranku
Mięsa, cebulę ,czosnek i odciśnietą bułke zmilić dodac przyprawy i jajko Dokładnie wymieszać najlepiej ręką formować kotlety i smażyć na z obu stron
KAPUSTA Z PIEPRZEM
1kg kapusty kiszonej
2 czubate łyżki smalcu ze skwarkami
1 cebula pokrojona w kostke
1 rosołek
1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
vegeta
majeranek
Kapuste wypłukać odlać wode i gotować około 30 -40 min (jak bardzo kwasna to odlac wode 2 razy)
do ugotowanej kapusty dodac wszystkie składniki i dusić pod przykryciem do miekkości kapusty
MIMO ŻE DAMY DUŻO PIEPRZU KAPUSTA NIE BEDZIE OSTRA
dodane na fotoforum:
hania19 2010-01-31
Pyszniutki obiadek - robiłam nieraz klopsy z mielonego indyczego ale nigdy z boczkiem -)))
vesper5 2010-01-31
witam, pozdrawiam i miłego dnia życzę :)))
jeanne 2010-01-31
Świetnie podane jak zwykle :))) ..... Super jedzonko :))) ...
Nie omieszkam skorzystać z przepisu :))) .... Uwielbiam do Ciebie zaglądać :))) Pozdrawiam serdecznie :)))
martyn6 2010-02-01
dobry wieczór... zapachniało pysznym jedzonkiem... a ja głodna... mogę?
Pozdrawiam:):)