1/2 kg polędwicy wołowej
2 cebule
3 łyżki masła
20 dkg pieczarek
rosołek wołowy
pół szklanki śmietany
przecier pomidorowy
sól, pieprz
Mięso kroimy w paseczki o grubości ok. 1,5 cm i długości max. 5 cm. Paseczki oprószamy mąką, podsmażamy i odkładamy do miski. Na tym samym tłuszczu smażymy pokrojoną w cienkie talarki cebulę i pieczarki pokrojone w plasterki, dodajemy do nich mięso i rozpuszczony w wodzie rosołek i dusimy, aż mięso będzie miękkie. Na samym końcu doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy 1 łyżkę przecieru pomidorowego i śmietanę i lekko zagotowujemy. Boeuf Strogonow najlepiej smakuje podawany z kawałkiem kajzerki.
dodane na fotoforum:
vesper5 2010-03-01
...witam, pozdrawiam i miłego popołudnia i wieczorku życzę...:)...dziękuję za przepisik...nie omieszkam skorzystać :)))
ada40 2010-03-01
Z okazji wieczoru i dobrtego humoru zycze nocki udanej i smacznie przespanej dobranoc.
kopytka 2010-03-02
Każdy dzień jest zaproszeniem do szczęścia.
miłego i słonecznego dzionka życzę...
goll85 2010-03-02
Milego , przyjemnego oraz bezstresowego wtorku zycze:)
ps:rewelacja to malo powiedziane:))