BEFSZTYK WIEPRZOWY MIELONY
Mięso wieprzowe zmielić przez sitko o dużych oczkach ,dodać jajko ,sól pieprz i wyrobić dokładnie nastepnie formować plaskie kotlety które oprószyć mąką i smażyć na rozgrzanym smalcu na mocnym ogniu. Na drugiej patelni udusić pokrojoną w piórka cebule przyprawic ja vegeta pieprzem i majerankiem. Uduszoną cebule wyłożyć na befsztyki zmniejszyc ogien i przykryc patelnie z befsztykami i dusic okolo 5-10min
MIZERIA Z CEBULĄ
Pokrojony w plasterki 2 ogórki i pokrojona w plasterki malutka cebulę posolic i pozostawic na kilka minut, nastepnie odcisnąć sok posypać pieprzem i wymieszac z 2 łyżkami gęstej śmietany ( ja używam 18% śmietanę z Piątnicy)
MARCHEW ZASMAŻNA
marchewke kupuje zawsze mrozona i te malutkie marcheweczki i marchew w kostke i robie ja tak
Gotuje marchew(woda powinna przykryc marchew nie wiecej) w osolonej wodzie z dodatkiem łyzeczki cukru i kawalkiem masła jak woda sie wygotuje to i marchew jest juz mięka wtedy robie zasmazke z 1 łyzki masła z mąka lub bułka tartą i przyrumienioną zasmażkę wlewam do marchewki i gotowe
dodane na fotoforum:
intma43 2010-04-18
Jak zawsze świetny obiad u Ciebie!!!
Nie piekły Cię dziś uszy?
Oj nagadałam się o Tobie, co nie znaczy, że obgadałam :))
Zrobiłam takie faktyczne de volaille, podpatrzone u Ciebie Irenko(wiele potraw podpatruję).
Pozdrawiam wiosennie :)
kot54 2010-04-18
Ale pyszności tylko zajadać. Pozdrawiam.:):)
vesper5 2010-04-18
...ja tez podpatruję i się przyznaję...uczyć się od najlepszych to przecież zaszczyt...prawda ???...pozdrawiam serdecznie i dobrej nocy życzę :)))
luanka 2010-04-19
i to lubię!!!!!
Witam w ten słoneczny piękny dzień:)
buziaczki :):):)
tekla51 2010-04-21
Uczta dla podniebienia...pozdrawiam..;))
szymonz 2010-05-02
czy mogę sie tymi wszystkimi TWOIMI smakołykami poczęstować ''
z góry dziękuje.
pozdrawiam
szymon.