prawie w całości :)
przepis:
Składniki
Biszkopt:
-5 jaj,
-1 szklanka cukru,
-1/2 szklanki maki pszennej,
-1/2 szklanki mąki ziemniaczanej,
-cukier waniliowy,
-1 łyżeczka proszku do pieczenia,
-2 łyzki oleju
MASA BUDYNIOWA:
-1 puszka ananasa,
-1 budyń śmietankowy lub waniliowy
PIANA:
-1/2 szklanki białek-(3 białka),
-1/2 szklanki cukru, (ja dałam cukier puder)
-15 dkg kokosu
Dodatkowo:dżem
Biszkopt:
Piane ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żółtka,maki zmieszane z proszkiem do pieczenia i na końcu olej.Pieczemy w temp 180 stopni ok 40 minut.Jeśli chcemy możemy biszkopt przekroić i przesmarować go dżemem, wtedy nie trzeba go już nasączać.
Masa budyniowa:
Z ananasa odlać sok.. (dolać wody do 0,5l)Owoce pokroić w jak najdrobniejszą kostkę. Na soku ugotować budyń.Gdy budyń się ugotuje wrzucamy do niego ananasa i mieszamy.Masę wykładamy na biszkopt, który można wczesniej nasączyc wodą z cytryną.Odstawiamy do wystudzenia.
Piana:
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier , a nastepnie kokos.Wymieszać.Wyłozyc na ostudzona masę budyniową i zapiec na złoty kolor-ok 20 min w temp 160 stopni.